top of page
Zoeken
  • judithsnelder

15/22 oktober, Valencia.

Zoals verwacht een fantastische week in Valencia gehad. Stonden op een camping vlak bij zee, Camping Valencia El Saler. Kleine camping, prima georganiseerd, ongeveer 13 km fietsen naar Valencia centrum / Valencia boulevard.

Heel prima te doen door alle fietspaden. We moesten er wel aan wennen dat de fietspaden voor beide richtingen is. Dus soms oversteken om links op een fietspad te gaan rijden.

De camping lag tegen een mooi natuurgebied, Albufera de Valencia, met een enorme lagune / waterpartij. Het grootste gedeelte van de Spaanse rijst wordt hier geteeld. Omdat na de oogst de restanten van het rijstveld platgebrand worden, was er wel dagelijks een flinke rookpluim waar we regelmatig doorheen moesten fietsen. Maar dat mocht de pret niet drukken.

Door het "stille" water waren er ontzettend veel muggen. De eerste nacht niet in de gaten gehad dus veel muggen in de caravan, geen oog dicht gedaan. Een "insectenlamp" gekocht en alle horren iedere keer bij gebruik zo snel mogelijk gesloten....daarna was het goed te doen.Omdat we 7 dagen in Valencia zijn geweest hebben we ook echt de tijd gehad Valencia te ontdekken. Via de website visitvalencia.com (officiële website Valencia) hebben we veel informatie gevonden.

De beste tapasbarretjes / restaurants, voor ons waren dat Colmado Lalola, Casa Montaña en aan het strand La Murciana.Om van de camping naar de leukste plekjes in Valencia te komen moesten wij hier iedere keer door het Turia park fietsen. Een geweldig park van 9 km lang, dwars door Valencia waar veel gewandeld (onze Lex heeft daar wat afgerend), gefietst en gesport wordt.

Verder zijn er tal van musea. Wij zijn in het Keramiek museum geweest, à €3,- pp! Bij veel musea is de entré gratis of heel goedkoop. Minder goedkoop, maar zeker een aanrader, was Oceanografic. In totaal hebben we een kleine 4 uur in het museumcomplex "la Ciutat" ( Oceanografic, het wetenschapsmuseum en de "hemisfeer") rondgewandeld. Super mooie architectuur, midden in de stad aan de rand van het Turia park.

Omdat onze Lex natuurlijk geen museum in mocht, en hij houdt niet van winkelen ;)

hebben we via de app Rover, een super lieve hondenoppas, Ellen, gevonden. Echt, ideaal!!9 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page